Budinca de cartof dulce si goji
Ingrediente:
1 cartof dulce
1 cana si jumatate lapte de nuca (sau orice alt lapte vegetal)
1 Lg ulei cocos presat la rece
1 Lg pudra de lucuma (optional)
2 Lg miere
3 Lg goji (hidratat 15 minute in apa)
1 lg scortisoara
Preparare:
Cartoful dulce se curata de coaja, se taie cuburi si se pune in cuptor pe hartie de copt. Dureaza aproximativ 30 de minute pana va fi bine copt. O alta varianta este sa il punem direct in coaja, insa va dura mai mult.
Dupa ce il scoatem din cuptor, il lasam 10-15 minute pentru a se raci, apoi il punem in robot impreuna cu toate celelalte ingrediente. Procesam pana este bine omogenizat. Va recomand sa gustati pentru a ajusta in functie de preferinte (poate doriti mai dulce, aroma mai puternica de scortisoara etc.)
Este un mic dejun satios sau o puteti savura ca desert.
Din aceste cantitati puteti sa bucurati aproximativ 3 persoane. 🙂
Daca iti place aceasta reteta, imparte-o cu bucurie si cu cei dragi.
Cu drag,
Valentina