Paste cu nuca si cartof dulce

O vreme am tot avut in gand o reteta preferata din copilarie, si anume melcisori cu nuca si zahar.
Am vrut sa o transpun intr-o varianta sanatoasa, facand o combinatie de paste integrale, nuca macinata, zahar si ulei de cocos. Asa cum imi place mie, ingrediente cat mai putine si totul cat mai simplu.

Drept sa spun nu am ajuns sa prepar aceasta varianta simpla, pentru ca am zarit prin camara un cartof dulce, niste stafide…si uite asa reteta mea a capatat alte forme.

Sunt foarte incantata de ce a iesit, asadar va impartasesc si voua cu mare drag.

Ingrediente (pentru o portie):

50-70 gr paste integrale
30 gr nuca macinata
1/2 lingurita scortisoara
3 Linguri stafide
1 Lingura ulei cocos presat la rece
1 cartof dulce de marime medie

Preparare:

Cartoful dulce se curata de coaja, se taie cubulete si se pune in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt. La foc mediu, in 40 de minute ar trebui sa fie gata. Important este sa incercati cu o furculita pentru a vedea daca sunt bine patrunsi.

Pastele le fierbem in apa cu un pic de sare. Dupa ce sunt gata si le scurgem de apa, adaugam uleiul de cocos si amestecam pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele. Punem apoi cartofii dulci si restul ingredientelor.

Tot ce mai ramane de facut este sa ne bucuram de fiecare aroma a ingredientelor folosite.

Daca va place aceasta reteta, va rog sa o impartasiti si cu cei dragi.

Cu drag,
Valentina