Pe perioada iernii ce tocmai a trecut, prietenul meu de nădejde la micul dejun a fost terciul din fulgi de ovăz. Asta pentru că este delicios, se poate combina cu diverse fructe și nuci, este hrănitor și ușor de preparat.  Chiar dacă a venit primăvara, nu cred ca voi renunța total la el. Proporțiile perfecte și modul de preparare le-am descoperit la Jamie Oliver.

Ingrediente:

1 cană fulgi de ovăz (eu prefer să folosesc fulgi mari de ovăz, deoarece dau o textură plăcută terciului)
3 căni apă
1 vf cuțit sare roz de Himalaya
1 linguriță scorțișoară

*Aceste cantități sunt suficiente pentru 3-4 adulți.

Pas cu pas:

1. Combinăm ingredientele de mai sus într-o oală și o punem la foc mediu.
2. Amestecăm continuu cu coada unei linguri de lemn, timp de aprox. 15 minute sau până când obțineți consistența dorită.
3. Lăsați 5-10 minute să se mai răcească și întărească și apoi adăugați miere daca doriți să fie mai dulce și după plac fructe/nuci/semințe.

Eu am două combinații preferate:

1. afine, banane, tahini, fulgi de cocos
2. banane, smochine, nuci, tahini, boabe crude de cacao

Vă doresc spor la bucătărit și aștept cu drag să aud voi ce combinații delicioase descoperiți!
Valentina