Terci de ovăz

Pe perioada iernii ce tocmai a trecut, prietenul meu de nădejde la micul dejun a fost terciul din fulgi de ovăz. Asta pentru că este delicios, se poate combina cu diverse fructe și nuci, este hrănitor și ușor de preparat.  Chiar dacă a venit primăvara, nu cred ca voi renunța total la el. Proporțiile perfecte și modul de preparare le-am descoperit la Jamie Oliver.

Ingrediente: Continue reading “Terci de ovăz”

Praline de ciocolată cu tahini

Praline de ciocolată cu tahini - 04 - Delicii Sanatoase

Praline de ciocolată cu tahini

Tahini este un ingredient nelipsit din bucătăria mea. Îl folosesc ca dressing în salate sau peste aproape orice fel de mâncare, la micul-dejun cu un pic de miere și scorțișoară sau…simplu, servit cu lingura. 🙂

Iar acum sunt extrem de încântată de această variantă pe care am descoperit-o. Este o rețetă din seria celor cu foarte puține ingrediente și ușor de preparat. Continue reading “Praline de ciocolată cu tahini”

Inimioare de ciocolata

Inimioare de Ciocolata - 03 - Delicii Sanatoase

Inimioare de ciocolata

Food is love – cred cu seninatate in aceasta expresie.
Consider ca alimentele sunt o modalitate prin care Universul ne arata iubirea. Tine de noi daca le vom amplifica sau nu aceasta aceasta putere, prin modul in care preparam mancarea, starea pe care o avem atunci cand gatim si cand mancam.

Si sa fim cinstiti, cand ne gandim la iubire si mancare, ciocolata ocupa un loc fruntas. <3 Continue reading “Inimioare de ciocolata”

Prajitura raw cu crema de cocos si fulgi de ciocolata

Prajitura raw cu crema de cocos si fulgi de ciocolata - 02 - Delicii Sanatoase

Un cadou din partea mea, in prima zi de toamna.

Prajitura raw cu crema de cocos si fulgi de ciocolata

Cred ca cel mai potrivit nume pentru aceasta prajitura ar fi “Cremosenie”. Atat este de cremoasa, iar asta datorita in mare parte untului de cocos ce are o textura pe care eu o ador. Si sa nu mai spun de faptul ca aroma de cocos se combina excelent cu banana. Continue reading “Prajitura raw cu crema de cocos si fulgi de ciocolata”