Un cadou din partea mea, in prima zi de toamna.

Prajitura raw cu crema de cocos si fulgi de ciocolata

Cred ca cel mai potrivit nume pentru aceasta prajitura ar fi “Cremosenie”. Atat este de cremoasa, iar asta datorita in mare parte untului de cocos ce are o textura pe care eu o ador. Si sa nu mai spun de faptul ca aroma de cocos se combina excelent cu banana.

Blat

Ingrediente:

1/2 cana nuci pecan
1 cana migdale
1 cana caise deshidratate
1 Lg sirop de artar
1 Lg apa
un praf de sare
1 vf de cutit pudra de cardamom

Preparare:

Punem nucile pecan in robot si le maruntim, insa nu procesam mult deoarece acestea sunt foarte uleioase. Doar cat sa le transformam ca intr-o faina si le punem deoparte intr-un bol.

Apoi punem in robot migdalele si caisele uscate, pe care le maruntim bine. Adaugam restul ingredientelor impreuna cu nucile pecan si mai procesam cateva secunde pana cand se leaga totul, ca un aluat lipicios.

Aceasta compozitie se pune intr-o tava, pe o hartie de copt si se uniformizeaza.

Crema:

2 banane
1 cana caju hidratat in apa timp de 2 ore
3/4 cana apa
2/3 cana sirop de artar
1/2 cana unt de cocos topit (unt, nu ulei)

Bananele le taiem in felii si le punem deasupra blatului.

Preparare crema:

Punem in blender toate ingredientele si procesam pana obtinem o crema fina. Va recomand sa gustati si sa mai adaugati din ingrediente dupa preferinte.

Aceasta crema se pune peste blatul cu banane, dupa care este bine sa o pastram la congelator aprox. 2 ore pentru a se intari. Bineinteles poate fi consumata si cu crema mai moale, insa va fi mai dificil de portionat.

Deasupra eu am ornat cu ciocolata raw data pe razatoare.

Sa va iasa delicioasa si sa stiti ca ma bucur tare daca dati de veste ca ati incercat reteta si v-a placut.

A…si puteti da acest cadou mai departe, printr-un share.

Cu drag,
Valentina