Inimioare de ciocolata

Food is love – cred cu seninatate in aceasta expresie.
Consider ca alimentele sunt o modalitate prin care Universul ne arata iubirea. Tine de noi daca le vom amplifica sau nu aceasta aceasta putere, prin modul in care preparam mancarea, starea pe care o avem atunci cand gatim si cand mancam.

Si sa fim cinstiti, cand ne gandim la iubire si mancare, ciocolata ocupa un loc fruntas. <3

Asadar, pentru ca suntem in aceasta luna in care se sarbatoreste intens iubirea, am pregatit o reteta de bomboane invelite in ciocolata. Sa va dezvalui ce se afla in interior.

Din cantitatile listate mai jos, mi-a iesit 15 bucati de inimioare.

Ingrediente:
150 gr unt de cocos*
1 lingura miere ( sau dupa gust)
1 lingurita esenta naturala de vanilie
aprox. 7 buc. zmeura liofilizata **

80 gr ciocolata cu 70% cacao (am folosit de la Rapunzel)
zmeura liofilizata pentru decor (se poate transforma in pudra folosind o rasnita)
* Atentie sa fie unt, nu ulei de cocos; untul cotine si pulpa, este dens, cremos chiar si dupa topire. Eu am folosit varianta de la Rapunzel.
** http://lifesense.ro/zmeura-liofilizata

Preparare:

1. Se topeste untul de cocos pana acesta devine cremos.

[Puteti incalzi apa intr-o oala adanca, iar apoi puneti borcanul in interior (apa sa ajunga pana sub capacul borcanului) si lasati pe aragaz pana incepe sa fiarba. Puteti opri apoi focul, dar va fi nevoie sa lasati untul mai mult timp in acea apa calda. Untul de cocos se topeste mult mai greu decat uleiul de cocos.]

2. Intr-un bol se amesteca untul de cocos cu mierea, esenta de vanilie si zmeura liofilizata, pe care o sfarmam in bucati mici.

[S-ar putea ca atunci cand adaugati mierea, untul de cocos sa isi schimbe consistenta, practic sa se intareasca. Este perfect in regula.]

3. Se pune compozitia in forme si se depoziteaza la congelator timp de 1 ora.
[Eu am folosit o forma de silicon.]

4. Se topeste ciocolata pe baie de abur, iar apoi, rand pe rand scaldam cate o inimioara in ciocolata topita.
[Aici puteti folosi o furculita, dar fara sa o infigeti in bomboana. :P]

5. Imediat dupa ce scoateti fiecare bomboana din ciocolata, presarati pudra de zmeura liofilizata, pentru a se fixa cat mai bine.

6. Se lasa la temperatura camerei pana se intareste ciocolata sau la frigider.

De imbunatatit!

Eu am facut greseala de a pune bomboanele direct pe farfurie si mi-a fost greu apoi sa le dezlipesc. Va sugerez sa le puneti pe o hartie de copt dupa ce le inveliti in ciocolata.
Spor la bucatarit si m-as bucura sa-mi impartasiti cum v-au iesit!

Cu iubire,
Valentina