Prajitura cuib
Blatul
Reteta de la Rulada de cocos
Pentru aceasta prajitura vom avea nevoie de reteta de la rulada cu cocos, care va forma blatul prajiturii.
Crema alba (aceeasi ca la rulada)
1 cana caju (hidratat 2 ore)
1/2 cana fulgi de cocos
3 Lg miere
2 Lg unt de cacao
1/2 cana apa
Se pune caju-ul hidratat in blender impreuna cu ½ cana apa. Se proceseaza pana devine o crema fina. Apoi se adauga fulgii de cocos, mierea, si cele doua linguri de unt de cacao topit. Va iesi o crema mai groasa si de aceea va fi nevoie sa ajutati blenderul cu o spatula. Vrem crema mai constistenta pentru a fi usor atunci cand rulam.
Crema de ciocolata
1 bucata si jumatate de avocado bine copt
3-4 Lg cacao
4-5 Lg miere (sau dupa gust)
Se pun toate ingredientele in blender si se proceseaza pana devine o crema foarte fina si consistenta. Gustati pentru a vedea daca va place sau daca mai doriti sa adaugati cacao sau miere.
Vom taia rulada in felii egale.
Intr-un bol punem o folie alimentara (pentru a fi mai usor sa scoatem prajitura la final) si asezam feliile de rulada astfel incat sa nu ramana spatii mari intre ele.
Apoi vom adauga primul strat de crema, crema alba, pe care va trebui sa o intindem egal pe peretii prajiturii.
Crema de ciocolata va trebui sa umple toata prajitura pana sus, unde sunt pozitionate ultimele felii de rulada.
Se acopera bolul cu o folie si se lasa 4-5 ore in frigider pentru a se intari.
Pentru a scoate prajitura, puneti farfuria deasupra bolului si il intoarceti cu gura in jos. Se va desprinde usor daca trageti cu atentie de folie.