Budinca in doua culori
Dulciurile raw vegane sunt perfecte oricand, dar mai ales atunci cand ti-e pofta de ceva dulce si vrei sa te bucuri cat mai repede de un desert.
Reteta aceasta avea un pic o alta structura in mintea mea, dar cand am pornit la treaba am inceput sa ma joc si cu alte ingrediente pe care le-am avut la indemana.
Sa vedem ce a iesit.
Ingrediente:
2 avocado (bine copti)
3-4 linguri de miere/sirop de artar/sirop de agave
3 linguri de cacao sau carob
1 conserva cu lapte de cocos gras (tinuta peste noapte in frigider)
1-2 mango (cat mai copti si de preferat fara ate)
1/2 lingurita vanilie
1 lingura seminte de chia
Am inceput prin a face budinca de ciocolata. Am pus in blender cei 2 avocado, mierea si cacao. Am procesat pana s-a omogenizat complet si a devenit foarte cremoasa.
Acesta este primul strat pe care l-am pus in cupe.
Pentru al doilea strat am pus in blender laptele de cocos impreuna cu mango si 1-2 linguri de miere sau indulcitorul ales. Este foarte important ca mango sa fie bun, cu miezul cat mai portocaliu, bine copt si fara sa fie atos. Stiu, e greu sa gasim asa ceva in magazine. Eu din trei mango, doar pe unul l-am nimerit sa fie bun si am preferat sa-l folosesc doar pe acela.
Am blenduit lapte de cocos cu mango si a iesit o culoare minunata. Insa cand am adaugat pudra de vanilie si semintele de chia s-a schimbat complet. Stiam ca se va intampla asta, dar pentru mine in acel moment era mai important gustul decat aspectul. Semintele de chia le-am pus pentru a mintari putin crema care era destul de lichida.
Ar fi mers minunat cu doua bucati de mango in loc de una, sau chiar ornat cu bucati de mango deasupra.
Acestea au fost sugestiile mele si astept cu mare curiozitate daca incerci reteta sa imi spui si mie ce imbunatatiri ai adus.
Este un desert foarte satios, avand in vedere ca avem la un loc doua ingrediente cu un continut mare de grasimi (avocado si laptele de cocos), dar cu un gust si o finete delicate.