Mini-tarte cu crema de avocado si lime

Acest desert a fost foarte apreciat de cei dragi. Gustul dulce acrisor se combina intr-un mod divin.
Este o idee care merge foarte bine la zile de nastere sau alte evenimente, pentru ca au si un aspect foarte placut.
Reteta este una foarte simpla, doar cu putina migaleala la formarea tartelor.

Ingrediente pentru blat:

– 200 gr migdale
– 30 gr fulgi de cocos
– 300 gr curmale moi, fara samburi
– 1 Lg pudra de carob sau cacao

Ingrediente pentru crema:
– 1 avocado si jumatate care sa fie bine copt
– 2 banane
– zeama de la una si jumatate lime
– 1-2 Lg miere
– 1 lg coaja de lime rasa

Pentru decor:
– kiwi
– portocale

Cele doua fructe completeaza perfect aromele.

Blatul:

Migdalele se pun in rasnita sau in blender pentru a se face faina. Apoi se pune faina obtinuta in robotul cu lama S, impreuna cu celelalte ingrediente si se proceseaza pana la obtinerea unui aluat lipicios si usor de modelat.
Eu am folosit forme de tarte de metal, de dimensiune mica. Inainte de a pune aluatul in forma, am pus cate o bucatica de folie alimentara care sa ma ajute sa scot mai usor tarta din forma. Asta este partea frumoasa de modelare, de relaxare. Mie mi-au iesit 16 bucati de mini-tarte.
Nu va grabiti cand faceti asta pentru ca e foarte placut. Sa apasati bine aluatul pe fundul formei, pentru a incapea cat mai multa crema in tarta.
Trebuie sa stea 2-3 ore in frigider pentru a se intari, sau daca vreti sa le serviti mai repede, atunci le bagati 30 minute in congelator.

Crema:

Toate ingredientele se pun in blender si se proceseaza pana la obtinerea unei creme fine si consistente.
Nu e necesar sa stea in frigider, deci se pot umplu imediat mini tartele. Eu am lasat-o 1-2 ore in frigider intr-un bol. La suprafata se mai inchide un pic culoarea, deoarece se oxideaza, dara mestecati in ea inainte de a umple formele.

Deasupra se orneaza cu fructe si apoi va puteti bucura de acest desert sanatos.