Pilaf de mei cu ciuperci marinate

Aceasta este o reteta care se prepara in doua etape. Eu am pus ciupercile la marinat dimineata, iar seara am facut pilaful si le-am servit impreuna.
Este o mancare satioasa.

Ingrediente:

– 500 gr. ciuperci champignon
– 2 ardei (de care doriti: galbeni, verzi etc.)

Pentru sosul de marinata:
– 6 linguri ulei de masline presat la rece
– 3 linguri zeama de lamaie
– 2 linguri sos de soia
– 3 catei de usturoi pisati
– sare dupa gust
– piper dupa gust
– 1 lg ierburi de provence (sau alte ierburi aromate pe care le preferati)

Pentru pilaf:
– 3/4 cana mei
– aprox. 3 cani apa
– 1 ceapa
– sare
– condimente

Ciupercile marinate:

Curatam ciupercile de pielita si le taiem felii. Ardeiul il taiem si pe el in fasii subtiri.
Punem ingredientele pentru sos intr-un bol si le amestecam bine, apoi punem treptat din ciuperci si amestecam pentru a se imbiba sosul cat mai bine in ciuperci si ardei.
Apoi acoperim bolul si le lasam peste noapte la marinat in frigider.

Pilaf de mei:

Spalam bine meiul in mai multe ape si il punem la fiert cu aprox. 3 cani de apa (sau 2 cani si jumatate si mai adaugam pe parcurs daca e nevoie). Eu am adaugat o ceapa taiata cubulete, un pic de sare si ierburi de provence pentru aroma. Daca doriti puteti adauga si alte legume, ca la un pilaf normal de orez (morcovi, telina etc). Eu am vrut sa fie cat mai simplu.
Lasam la fiert cam 15-20 minute pana toata apa este absorbita si are o textura moale.

Lasam putin la racit apoi punem in farfurie, iar deasupra adaugam ciupercile marinate.
Puteti sa puneti si patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna si m-as bucura sa imi spuneti daca ati incercat si v-a placut. Sau chiar ce modificari ati aduce retetei.

Cu drag,
Valentina