Bombonici
Ingrediente:
150 gr caju
100 gr seminte de floarea soarelui
150 gr stafide
30 gr pudra de carob
15 gr cacao
1/2 lingurita pudra de cardamom
1/2 lingurita scortisoara
2 linguri ulei de cocos (optional)
1 lingura apa
Punem caju-ul si semintele de floarea soarelui in robotul cu lama S si procesam 3-4 minute pana incep sa capete o textura untuoasa. Adaugam apoi si restul ingredientelor, in afara de apa, si procesam pana se omogenizeaza totul si devine ca un aluat. La final adaugam o lingura de apa (sau chiar doua) care sa ajute la legarea compozitiei si sa formam mai usor bombonelele.
Se pun in frigider pentru a se intari sau chiar la congelator timp 15 minute.
Sunt ataat de buune, ca in timp ce le modelam una ajungea pe farfurie, iar alta la mine in burtica. E, dar nu am putut manca prea multe pentru ca sunt satioase, ca mai toate deserturile raw.
Pofta buna!
Cu drag,
Valentina