Tort raw de ciocolata cu visine

Ingrediente blat:

– 150 gr migdale
– 150 gr curmale moi (fara samburi)
– 2 Lg cacao
– 1 vf cutit pudra de cardamom
– 1 Lg unt de cacao topit pe baie de aburi

Ingrediente crema:

– 300 gr caju (inmuiat in apa 3-4 ore)
– 5 Lg cacao (sau dupa gust)
– miere dupa gust
– 5 Lg unt de cacao topit
– visine din dulceata sau congelate

Blat:

Punem migdalele in robotul cu lama S si maruntim pana obtinem consistenta dorita.Inainte de a le folosi puteti sa lasati migdalele la inmuiat in apa timp de 8 ore pentru a fi mai usor de digerat.
Mie cateodata imi place sa le las uscate, pentru ca au alta textura.

Dupa ce maruntim migdalele, adaugam cacaoa, pudra de cardamom,curmalele si untul de cacao topit. Procesam pana obtinem un aluat care se leaga.

Avem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila (eu am folosit o forma cu diametrul de 22 cm, din care ies aprox 10 felii medii. Pe fundul acesteia putem pune o bucata de folie alimentara pentru a putea desprinde cu usurinta tortul de pe ea.
Apoi punem compozitia de la blat si nivelam bine.

Crema:

Pentru crema vom folosi blender-ul, deoarece acesta ne ajuta sa obtinem o crema cat mai fina.
Punem caju-ul hidratat in blender si turnam peste el apa doar cat sa il cuprinda. Incepem sa procesam pana cand obtinem o crema fina. Va fi nevoie sa mai adaugati cate putina apa pentru a ajuta robotul, insa nu vrem sa facem compozitia prea moale.
Eu la blender-ul meu pot sa dau capacul jos si cu ajutorul unei spatule sa amestec incet in crema pentru a-i fi mai usor.
Dupa ce am obtinut crema fina adaugam cacao, mierea si untul de cacao. Procesam pana sunt bine incorporate toate, dupa care veti gusta si ajustati cu cacao sau miere, dupa gust.

Turnam jumatate din crema peste blat apoi adaugam si visinele din dulceata sau congelate. Puteti sa umpleti toata suprafata cu visine sau doar in loc in loc.
Dupa care turnati si restul cremei. Nivelati bine si bagati in congelator timp de 8 ore. Eu le las deobicei peste noapte.

A doua zi, cu 2-3 ore inainte de a fi consumat, se scoate din congelator si se baga in frigider pentru a se dezgheta frumos.
Mie imi place sa il decorez chiar inainte de a fi servit.

Pentru aceasta varianta de tort de ciocolata cu visine, l-am lasat nedecorat, iar dupa ce l-am taiat am pus fiecare felie pe farfurie si am pus peste dulceata de visine.