Fursecuri din pulpa de migdale

De multe ori cand fac lapte de migdale, pun pulpa in frigider cu gandul sa prepar ceva din ea zilele urmatoare.
Din pacate se intampla frecvent sa o arunc pentru ca uit de ea sau nu am timp sa pregatesc. Si nu-mi place deloc asta.
De aceea mi-am propus sa nu se mai intample, pentru ca o consider risipa.

Sunt tare incantata de cum au iesit aceste fursecuri.

Ingrediente:

2 cani pulpa migdale (ramasa de la lapte)
1/2 cana fulgi cocos
2 Lg pudra de lucuma
1 Lg maca
3 Lg cacao/carob
1/2 cana curmale si smochine maruntite
2 Lg boabe de cacao crude si maruntite
1/2 banana
1 Lg tarate de psyllium
3/4 cana lapte de migdale
3 Lg zahar din palmier de cocos (poate fi inlocuit cu pasta din curmale sau miere)

Toate ingredientele le-am pus in robotul cu lama S si am procesat pana am obtinut o compozitie bine omogenizata.
Se pot amesteca si direct intr-un bol.

Apoi am dat forma prajiturelelor si le-am pus la deshidratat peste noapte la 40 grade. Mi-a placut tare mult cum au iesit, mai crocante. Pot fi consumate alaturi de un pahar de lapte vegetal sau ca si snack.

Dupa preferinte se poate adauga : stafide, goji, merisoare.

In loc de lapte de migdale se poate pune putina apa.
Am optat pentru zaharul din palmier de cocos, deoarece nu doream o compozitie prea moale. Dar cu siguranta e in regula sa folosesti pasta de curmale (curmale si apa in blender) sau miere.

Cu drag,
Valentina